Mercantour

De Mercantour is beroemd om zijn land schappen maar ook om zijn prehistorische overblijfselen. Door de tekeningen die zijn gevonden in de bergen. En eveneens is het nationale park de Mercantour een gebied van 700 km².

Dit berg massief op ongeveer 80 km van de Middellandse Zee. Allereerst biedt vooral een ideale situatie voor een nationaal park. Dit kristal lijn gebergte is een resurgentie van de westelijke Alpen.

Het gebied van de Mercantour

naitionale parken de mercantour

De Mercantour is een zone die zich uit strekt van de Col de Larche tot aan de Col de Tende. Die precies op de Italiaans-Franse grens loopt. In 1947 erfde Frankrijk de helling die tevoren tot Italië behoord had. Deze had gediend als koninklijk jacht gebied. En was vooral de fauna die was er altijd zorgvuldig beschermd.

Natuurwetenschap

Het sprak dus van zelf dat hier een nationaal park zou worden ingericht. De omgeving is schitterend. Zo wel de toerist als de echte bergbeklimmer kunnen hier genieten. Maar het meest bevoorrecht zijn de biologen.  

Plant en dier in Mercantour

De botanicus vindt er uiterst zeldzame planten maar ook boom soorten . De entomoloog ontdekt er de insecten. Die vooral anders in Afrika en ook in Azië moeten worden gezocht. Maar afgezien van de natuurlijke schoonheid. Die vooral bewijst dit park dus onschatbare diensten aan de wetenschap.

Tekeningen

Dan zijn er de 40 000 rots tekeningen in de Vallée des Merveilles. Zij werden drieduizend jaar voor onze jaar telling aan gebracht. Op de door erosie glad geschuurde stenen. Waarschijnlijk zijn deze tekeningen van godsdienstig karakter. Is vooral een aan roeping. Of wel een offerande aan de beschermgoden van het gebergte.

Alpen

Frankrijk bezit nu tussen het Meer van Genève. Maar ook tussen de Middellandse Zee. Een kwart van de Europese Alpen. De maritieme Alpen eindigen in het oosten van de provincie de Var. In een pittoreske hoge berg rand van de corniche.

Fauna

Er leven ook vogels zo als de korhoen en ook sneeuwhoen. Deze vogel kun je makkelijk zien als je door het park wandelt. Zo als de steenpatrijs en ook arend en de ruigpooiuil. Bovendien zijn er ook zoogdieren zo als de gems en ook de steenbok.

Parken zo als de Mercantour

De Franse nationale parken zo als de La Vanoise en ook de Port·Cros parken. Terwijl ook de Pyreneeën en de Cévennen en ook Ecrins maar ook de Mercanlour parken zijn. Ook beslaan er nog achttien regionale parken. En ook de reservaten met strengere bescherming maat regelen. worden apart behandeld op de website.

Natuurlijk leefmilieu

Er zijn niet veel gebieden op aarde waar helemaal geen dierlijk leven voor komt. De klimatologische omstandigheden en het beschikbare voedsel in aanmerking nemend. Kan het aantal soorten aan zienlijk verschillen. Het zelf de geldt ook voor het aan tal dieren zelf.

In elk kenmerkend woon gebied worden de verschillende ecologische of omgeving bepalende af delingen volgens vast gestelde regels bewoond of gebruikt. Hier door is de aanwezigheid van een groot aan tal dier soorten op een beperkte opper vlakte mogelijk.

Als de in vloed van het klimaat ook van groot belang is voor de planten groei. Terwijl treden hier in nog grotere mate aan passing wijzig gingen in de lichaam bouw van de daar voor komen de dieren op.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.