biologische-strijd

De biologische-strijd  tegen de Tortix viradana rups. Is vooral motivering in het ecologiesysteem de groene eiken blad roller. Het is van het grootste belang om een natuurlijk milieu. Bovendien ook even wicht te vinden door verschillende insecten.

biologische strijd

Die dus naast elkaar doen leven maar de mens is altijd ongeduldig. De groene eikebladroller de Latijnse naam Tortrix viridana. Een licht groen vlindertje met een spanwijdte 17 tot 24 mm. Waar van de rups in de op gerolde bladeren leeft. Vooral de volledige bestrijding is ook niet mogelijk.

Biologische-strijd tegen rups

Door dat men met insekticiden de vlinder Lymanrria dispar of wel de plakker of stam uil wil  bestrijden. Maar heeft men hier door ook een insect verdelgd. Of ook  geneutraliseerd dat ons beschermde tegen. Vooral de al even schadelijke Tortrix viridana  groene eikebladroller.

Natuur biologische-strijd

Vooral in de natuur houdt biologische-strijd alles met elkaar verband.  Terwijl het ecosysteem van een streek moet op verschillende manieren bekeken worden. In gebieden waar men de Lymantria chemisch bestreden heeft. Is de Tortrix viradana vooral in aan tal gestegen.

Schade aan mens en planten

De rupsen van de plakkers die dikwijls behaard maar ook jeuk verwekkend. En even eens vreten bepaalde planten bladeren. Ook de  groene eiken blad roller vernielt de bladeren van de bomen. De redenen van deze vernietiging zijn duidelijk te zien. 

Maar al hoe wel bepaalde details vaak aan de aan dacht ontsnappen bij elke eenzijdig uit gevoerde actie. Overigens en hoe eenvoudiger het ecosysteem is op aarde.  Die bijvoorbeeld niet gediversifieerde culturen zijn.  Maar vooral groter zijn de vernietiging kansen.

Biologische bestrijding

Dit is het geval voor alle insecten soorten die afhangen van één bepaalde gast plant. De diversifiëring van de biotopen vormt dus een zekere bescherming. Maar binnen de biologische bestrijding vinden we verschillende methoden. Zo als van vogels is een de biologische-strijd tegen de rups.

Bacteriën bestrijding

Zeker denkt aan het gebruik van ziekte verwekkende micro-organismen. Zo als de Bacillus thuringiensis. Men hervat dus de strijd met behulp van bacteriën. Die reeds uit 1950 dateert. Kortom mens wil bij de vijand blijf. Als gevolg het sterfte cijfer verhogen. Bovendien door in voering van industrieel vermenigvuldigde vijanden of parasieten.

Straling bestrijding

Men kan ook het geboorte cijfer van de schadelijke insecten verlagen door de mannetjes door middel van straling te steriliseren. Dit dient dus wel op grote schaal te geschieden. Maar op dit gebied herneemt de chemie zijn rechten. Want in de gebieden waar enorm veel schadelijke insecten leven.

Milieu van bestrijden

Het zou de sterilisatie door bestraling een geweldige arbeid vragen. Hier over weegt zeker dus het gebruik van chemisch steriliserende stoffen. Die dus op verschillende manieren werkzaam kunnen zijn. Wel dient de giftigheid van deze producten. Waarschijnlijk op zich te van andere dieren vooral grondig onder zocht te worden. Ook al zegt men met recht dat deze steriliseer rende middelen niet dodelijk zijn.

Wil je nog meer van dieren weten?


De wormen of de platenwormen. Die hebben een platte lichaam. Die leven in het water of in de bodem zoals de zuigworm en of als parasiet. Eveneens zijn er ook rondeworm en ook platworm.
Van sponsen tot kwallen  zijn waterdieren zonder hersens. En ze worden beschouwd als de primitiefste van alle meercellige dieren. Het lichaam is niets anders dan een verzameling cellen. Zonder hersens en toch zijn deze wezens in staat allerlei activiteiten te ontplooien.
Zo als de sponsen en ook kwallen zeesterren koralen


Deze vogels soorten hebben enorme borstspieren die nodig zijn om de vleugels te bewegen en de weerstand van de lucht te over winnen. De hoge stof wisseling die de vogels hebben. Die samen hangt met de spier kracht welke nodig is bij het vliegen. Maar er zijn ook niet vliegende vogels.Terwijl er ook loopvogels zijn.
De eencelligen dieren zijn minuscule diertjes. Die zelfs in staat zijn zich zelf voort te planten. Is in één woord fascinerend. En toch vindt hun gehele levensproces plaats binnen in één enkele cel van het dier. Even een bij de plankton en ook klokdiertjes en stenor.

De grote op aarde ecosystemen vormen samen het leef milieu op aarde. Bovendien bestaat het uit netwerk van oceanen en Woestijnen. Maar ook gebergten en ook poolgebied en zeker de bossen. Die hebben een onderlinge relaties van leven en ook organismen voor komen. Dat vooral het ecosystemen van de aarde is.

Indeling map dieren

Op webjvm dieren informatie heeft ook een dieren map waar je ook alle dieren te zien zijn. Die zijn verdeeld in stam en klasse maar in orde en familie. En ook het soort dier en eveneens de Latijnse namen in een overzicht van dieren. Die op website van webjvm voor komen en worden behandeld per web pagina. Als je bijvoorbeeld zoekt over vogelbekdieren is op genomen onder de zoogdieren.

Ik kan je  helpen met  spreekbeurt of werkstuk  met 20 tips. Wil je ook een succes vol over dieren informatie? Wil je ook een succes vol werkstuk maken?  Hier op de website vind je allerlei informatie over zoogdieren voor je werkstuk te maken plus tips om te helpen.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.