Redt onze zeeën van plastic is een gevaar voor dier en mens

Redt onze zeeën van plastic want tegen 2050 zal er meer plastic in onze oceanen zijn dan vissen. Maar wat betekent dit voor Oceaan dieren. En  Bovendien hoe kunnen we onze zeeën redden van plastic! Redt onze zeeën van de plastic soep.

Redt onze zeeën van plastic

Onze zeeën redden

De oceanen van de aarde bedekken bijna driekwart van het oppervlak van de planeet. Terwijl de in houd 96,5 procent van het water in de wereld. Maar ook zijn de thuisbasis van meer planten en dieren dan enig ander habitat. Ze vormen ook 99 procent van de leefbare gebied op onze planeet. En bovendien produceer meer dan de helft van de zuurstof die we hebben. De adem neem ongeveer de helft van de koolstof in dioxide die we produceren.

De Oceaan in cijfers

5 mm Meeste van de stukjes van plastic in de oceaan maatregel minder dan 5 mm (0,2 in).

Tot nu toe hebben we slechts ongeveer vijf procent van onder zocht zout water op aarde naar hoeveel plasticvervuiling. Maar we duwen de dier soort naar de rand op aarde . Meer dan een derde van de 7 miljard mensen op aarde woont in de buurt de kust. Maar onze relatie met het water word aan het toenemende mate gespannen. Van over bevissing tot olie vervuiling tot chemische afvloeiing. We zetten druk op onze oceanen is  nooit eerder zo hoog.

plastic red de zee

En word dus een van de grootste problemen is plastic. De moderne wereld is gebouwd van plastic. Maar van de kleinste plankton naar de grootste blauwe vinvis dat is de prijs.  Van onze vooruitgang wordt betaald door de dieren die leven in onze zeeën.

De stoffen

Bovendien zijn de kunststoffen zijn gemaakt van olie. Maar die is geweest van chemisch veranderd om een lang polymeer te vormen. en zal kettingen die kunnen worden gevormd. Zo als wikkels en ook netten en containers aan inhoud alles vast van chocoladerepen bleken. Ze zijn ontworpen om weerstaan van producten die zijn gemaakt. En eveneens zetten we  druk op onze oceanen als nooit tevoren. En gevolg een van de grootste problemen is plasticsoep.

De oceaan in cijfers

275 miljoen ton plastic afval is gemaakt in alleen  in 2010.

Materialen plastic

Op zelfde manier wordt afgebroken door microben chemicaliën of licht. Zo dat onze producten vers blijven en onze gadgets dat niet doen breken. Maar als we klaar zijn met hen gaan ze gewoon niet weg.  De Organische materialen zoals papier en katoen maar ook hout breken in de loop van de tijd.

Ze bieden een bron van voeding voor micro organismen die hun componenten verteren en recyclen ons afval. Waar door de componenten op nieuw in het voedsel kunnen komen. De ketting en zo verdwijnen terug in de omgeving. Maar dat  geldt niet het zelfde voor kunststoffen.

Dieren en plastic

De over grote meerderheid van organismen kan geen plastic breken maar zakt ook naar beneden op de zeebodem. Als volg  wanneer ze de oceaan binnen komen.  De veroorzaken ze ravage over het leven in zee. De grootste brokken plastic kunnen vallen en verstikte raken in dieren.

plastic soep in oceaan

Zo als netten en tassen kunnen dieren vast komen te zitten. Maar ook  in kieuwen zit kleinere stukjes plastic worden aangezien voor voedsel en door dieren in slikken. Bovendien Schildpadden denken dat plastic zakken kwallen zijn. Terwijl vogels denken dat plastic pellets eieren zijn.

De oceaan in cijfers

8 miljoen benaderend hoeveelheid plastic in tonnen ingaan de oceaan elk één jaar

Jongen dieren

De aantal voerstukken van verspillen aan hun kuikens. Terwijl anderen dieren soort stikken. En als gevolg vullen nog meer hun buiken met onverteerbare rommel. Waar door er geen ruimte is voor echt voedsel en ze laten verhongeren. Tegen 2050 voorspellen wetenschappers dat 99 procent van de zeevogels. Enkele een vorm van plastic in hun maag zal hebben.

En ook octopussen en heremietkreeften zijn gevonden met behulp van
afgedankte plasticflessen en doppen als schuil plaatsen. Maar niet allemaal
dieren zijn zo inventief. De term spookvissen beschrijft het al te vaak voor komende fenomeen. Van dieren worden verward in afgedankte netten en koorden.

Velen kunnen niet vrij krijgen en degenen die vaak aan hun wonden sterven. Ook nog een ander  beruchte ringen die blikken bevatten die we samen drinken. Deze komen vast te zitten rond de nek en ledematen. Sommige vogels voeden afval aan hun kuikens. Anderen stikken van nog meer troep als op vullen in de maag.

De oceaan in cijfers

334.000 STUKS en hoeveelheid plastic in elk vierkant kilometer van de Grote Stille Oceaan Garbage Patch

Soorten bedreigd

De bedreig voor dieren is verstikkende of vervormingen zijn veroorzaken als hun lichaam blijf groeien rond het beperkende plasticdeeltjes. Dit is slechts het topje van de plastic ijsberg. Daarentegen plasticdeeltjes wordt niet biologisch afgebroken.

De grote plastic delen wordt meeste afgebroken in kleiner stukjes in de zee. Via een combinatie van golfwerking en ultraviolet licht en chemicaliën reacties met lucht en zeewater. dus zal grotere stukken af brokkelen in kleinere en kleinere fragmenten maar ook als bekend als microplastics.

Blauwvintonijn

Deze snelle roofvissen worden gewaardeerd voor hun vlees van hoge kwaliteit. Maar zij worden uit de oceanen gehaald en dat is illegaal. En hun aantal is dropping. De Atlantische variant is nu ernstig bedreigd. Als je wilt om tonijn te eten. Kijk uit voor gevangen lijn skipjack tonijn en koop dat in plaats daarvan uit zee.

Hawaiiaanse monniksrob

Dit zijn een van de zeldzaamste oceaan zoogdieren. Ze zijn dicht gejaagd tot uitsterven tijdens de jaren 1800. En worstelen nu om te herstellen. Een op komend probleem is infecties gevangen uit de ontlasting van huiselijk
katten. De over gedragen door vervuild water rivieren en oceanen binnen gaan.

Albatros met korte staart

Deze zeevogels werden naar de uitsterven door jagers. En hun herstel wordt nu bedreigd. Deze vogels eten normaal gesproken vis en ook eieren en garnalen. Maar dat zijn ze ook geweest gespot met brokken afval aan wal om hun hongerige kuikens te voeden. Als gevolg dat kan dodelijk zijn.

Blauwe vinvis

De jacht veroorzaakte blauwe vinvis getallen om te dalen. Maar zelfs sinds het handelsverbod van 1986 walvisvangst. Waar ze moeite mee hebben gehad herstellen. De meesten wonen ver weg van menselijke invloed. Maar ze kunnen nog steeds verstrikt raken in puin of geraakt worden door passerende schepen.

KORALEN

De koraalriffen ter wereld zijn in het graf gevaar door vervuiling. Chemicaliën zoals meststoffen en verven en ook insecticiden en oliën. Komen uit het water in het water land. Hebben invloed op de balans van de ecosysteem en bijdragen aan koraal sterfgevallen. Sommige wetenschappers zijn nu bang het Great Barrier Reef is gedoemd.

Zeebodem

In sommige delen van de oceaan zijn er honderden duizenden van deze kleine plastic stukjes per vierkante kilometer. En hoewel ze nog niet in aantal groter zijn dan plankton. Zij zwaarder wegen dan plankton. Sommige fragmenten zijn ingemengd met het water om een plastic soep te vormen.

Terwijl anderen zinken naar beneden naar het leven op de zeebodem verstikken. In de baai van Tokio waar zo tot 85 procent van de zeebodem is plastic. Deze microscopische fragmenten zijn gemakkelijk voor zelfs de kleinste zeedieren om te slikken. waardoor ze binnen kunnen komen de voedselketen en masse. En ze zijn verre van onschadelijk.

De oceaan in cijfers

5,25 Triljoen Geschatte aantal stukjes plastic momenteel zwevend in de oceaan

Levende ecosysteem

De kunststoffen kunnen giftige chemicaliën bevatten. En op die manier is elke single stukplastic ontwikkelt zijn eigen levende ecosysteem.  On de reden dat bekend is bij wetenschappers als de plasticgebied. Het glad de oppervlak van kunststoffen zitten vol kleine gaatjes. En vooral is een aantrekkelijk anker punt voor algen en microben. En bekend ook als micro organismen in zee.

Die vervolgens worden in geslikt samen met het afval door de zeedieren.  Terwijl onder zoek is aan de gang om te vinden wat dit betekent voor voedingsstoffen maar ook gif stoffen. En vooral de verspreiding van ziekteverwekkers in onze oceanen. Dit soort onder zoek werk is vooral van cruciaal belang.

Gyres  rond stromingen van plastic

Omdat het tussen de kusten ligt van Californië en Japan wervelen twee massa’s van dit plastic soep. De minuscule fragmenten worden gevangen in de circulatie
stromingen in de Stille Oceaan en staat bekend als gyres. en dat zijn ze een van minstens vijf enorme opeenhopingen van microplastics opbouwen in onze zeeën.

Vooral de bekend als de Great Pacific Garbage Patch was ontdekt in 2003. Het oppervlak van wat een ongerepte oceaan had moeten zijn. Ik werd langs de kust lijn geconfronteerd voor zover het oog kon zien met de aanblik dus van plastic.

De oceaan in cijfers

98% van het plastic momenteel in de oceaan is dunne film. vislijn en identificeerbaar fragmenten.

Plastic vuil

De mensen moeten na denken over wat er wordt gedaan om te helpen. Er wordt zo’n enorm volume plastic weg gegooid. Veel ervan gaat op de vuilstort. Maar het maakt niet uit hoe het gebeurt met het vuil. Kan per ongeluk veel gebeurd met het vuil of opzettelijk vrijgegeven in de omgeving.

Een enorme volume materiaal komt de zee in. Ongeveer 20 procent van dit plastic komt uit de zee. Zo als in de vorm van vracht die overboord is geraakt of afgedankt wordt gevist apparatuur. Maar de rust krijgt in de water van het land. Zelfs als we dus niet in de buurt van de zee wonen. Onze afval kan zijn weg naar het water vinden.

De consumenten

We proberen het gedrag van consumenten te veranderen. Bijvoorbeeld om mensen ertoe te brengen niet te doen gooi plastic sanitaire artikelen naar beneden in het toilet. Wat kan eindigen omhoog in rioolbuizen en dan de zee. En ook te verminderen het bedrag dat mensen kopen en consumeren.

En uiteraard om materiaal te hergebruiken en te recyclen. Uiteindelijk moeten we stoppen met het in de zee brengen van plastic. Want als het er eenmaal is in de zee is het bijna onmogelijk om het eruit te krijgen. Nog een keer het plastic eruit scheppen zou alle microscopische zee leven samen. In het algemeen moet je echt alleen de hoeveelheid materiaal dat u koopt en dat plastic bevat.

De oceaan in cijfers

 In 2050 zijn wetenschappers bang dat tegen 2050 er zal zijn meer plastic in de oceaan dan vis.

Het plan van plastic

Je zou graag willen proberen wat we de plastic uitdaging. Om plastic helemaal op te geven voor periode. Het is eigenlijk heel moeilijk maar het helpt je te realiseren gewoon hoeveel je plastic gebruikt.

We willen een strandopruimingsonderzoeksplan runnen rond de stranden. Waar we absoluut elke single monitoren beetje dat we vinden om uit te werken. waar het vandaan komt en proberen uit te zoeken wat we kunnen doen om een verschil maken.

We merken toen een toename van plasticzakken tussen de bevindingen van die enquêtes Het heeft ons geholpen om een heffing te vragen op plasticzakken. Op dezelfde manier vinden we veel plasticflessen die rond zwerven op het strand. Dus dat doen we proberen om een stortingsretour schema te regelen.

De schoonmaak

In 2016 gingen bijna 6.000 mensen op pad om schoon te maken op meer dan 300 stranden. Die meer dan 268.000 verzamelen stukjes afval. Dankzij de heffing op  plastic zakken was gehalveerd sinds het jaar daarvoor. Maar ballonnen waren 50% hoger en drankflessen en doppen stegen met vier procent.

Bevindingen zoals deze zijn cruciaal omdat ze helpen bij het informeren. van vooral de volgende grote druk verminder de hoeveelheid plastics die in de oceaan komt.

We zijn onze Boskalis Beach Cleanup aan het runnen kustlijn schoon maken. En vooral zouden zoveel mensen verwelkomen zo mogelijk betrokken kan raken om uit te komen op het strand en doe de enquêtes bij ons. Je zou toetreden tot wat we hopen rond de 10.000 mensen zijn.

Het is een oproep tot wapens die de wereld van Dieren zullen zeker in beslag nemen. Dit zijn dier  er slechts een van
veel die vast komen te zitten in verlaten netten. Maar ook flessen en tassen zijn ook een bedreiging. Als je betrokken wilt raken bij jouw bezoek dan  Boskalis Beach Cleanup.

De oceaan in cijfers

80% van het plastic nu zwevend rond in de de oceaan kwam van afval op het land

Oceaan afval top 10

Plastic stukken, sigarettenpeuken, pakketten, deksels, touwtjes, wattenstaafjes, glas, nat doekjes, vislijnen en plastic flessen bovenaan de lijst voor strandafval in de Nederland.  Terwijl het afval via ons water net zijn weg vind naar zee.

Rivieren en beken
Afval wordt gedragen door de wind of door leidingen naar binnen rivieren en stromen op zijn weg naar de oceaan.

Afvoerput
Tassen en sigaretten peuken en ook heldere pakketten en fles doppen vallen in de riolering en ga de riolen in.

Zwerfafval
Uit de vuilnisbak door wind en komt op staart of strand. maar eveneens het laten vallen op de strand om de zee te bereiken.

Oceaanafval
Zodra het afval bereikt de oceaan het wordt meegevoerd krachtige stromingen.

Afbreken
Terwijl de kunststof niet biologisch afbreekbaar is. Maar de de zon breekt ze naar beneden in kleinere en kleinere fragmenten microplastics genoemd.

Plastic soep
Microplastics verstoppen de oceanen. Vooral zwevend in het water en zinken naar de zeebodem.

Zeedieren ETEN het PLASTIC

Zeevogels vergissen zich groot stukjes plastic voor eten. De zeevogel filteren het afval en eten het op. Zo als de albatrossen vogels die plastic vuilnis werd mee gebracht terug keren naar nest. Om zo jongen albatrossen voeden met hun vuilnis. En vooral schildpadden verwarren plastic zakken voor kwallen.

De weekdieren filteren het voedsel als een trechter naar binnen. En zo eten de weekdieren microplastics en word ook vervuild. En op dezelfde manier eten vissen kleinere dieren die besmet zijn met microplastics. Haaien kunnen vast komen te zitten in visnetten. Niet in staat om te bewegen. zij snel verdrinken als gevolg.

6 dingen die je kunt doen om onze zeeën te redden

1. Koop een herbruikbare fles en maak je drankjes thuis in plaats van kopen plastic voor eenmalig gebruik. Je zou ijsthee kunnen proberen.  Of zelfgemaakte limonade of gewoon water.

2. Houd een herbruikbaar tas in je zak.  In de auto of handtas en vermijd betalen voor een dun plastic tas. Dat zou kunnen uiteindelijk een tas voor schildpad als lunch.

3. Hoe meer plastic wij recyclen. hoe minder er zal eindigen in de zee. Heb een kijk naar je gemeenteraad website om te leren wat kan worden gerecycled in uw
lokaal gebied.

4. Wat onzin bereikt de zee er door heen het rioolsysteem. Niet doen door spoelen luiers en sanitair producten. Zo als wattenstaafjes en ook katten bak vulling of natte doekjes naar het toilet.

5. Neem contact op met je favoriet merken en vragen om hun te heroverwegen
verpakking. En laat je lokale politicus weet het hoe belangrijk de zee behoud is voor jou.

6. Waterbehandeling en planten kunnen niet verwijderen alle chemicaliën. Dus schakel over naar natuurlijk schoonmaak alternatieven zoals bicarbonaat van soda maar ook azijn of citroensap.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.