Antarctica

De biogeographie van Antarctica en van ecologie gebied. Het milieu van Antarctica ligt er veel ijs maar de ijs laag is heel dik. Terwijl er op Antarctica een temperturen van -89 graden Celsius.

antarctica

Het pak ijs van de zuidpool vormt 90 % van al het ijs op onze aarde. Op planetair niveau onder scheiden we zeven regio ’s voor de in deling van de wereld fauna.  We baseren ons hier bij op de vogels en zoogdieren. Het Zuidpoolgebied vormt deze zevende regio.

Vanwege zijn speciale kust fauna waar over we nog zullen spreken. Eerst moeten we onze aan dacht schenken aan het natuurlijke milieu en zijn opvallendste ken merk. Zo als de ijs korst. De geologie van de oer grond van dit continent is  even als zijn nauw keurige ligging onder de ijs korst.

Pakijs Antarctica

Even eens worden Antarctica tegenwoordig druk bestudeerd. Wat we voor al moeten weten is dat het pak ijs wel degelijk een echt continent bedekt. Waarschijnlijke bij na waar van slechts 2 % zicht baar is. Het oppervlak van de Antarctica staat nog niet precies vast. Het wordt namelijk verlengd door grote praktisch continentale.

Maar drijvende stukken land die ook  bijna 2 miljoen km beslaan. ’s Winters reikt het pak ijs tot over de pool cirkel. Waarschijnlijk ligt de oppervlakte van het echte zuidpool continent tussen de 12,5 en 14 miljoen km 2 . Maar de totale ijs massa omvat 30 miljoen km 3 Het is te hopen dat dit volume zich in de toe komst handhaaft. Het pakijs aan de buitenste rand van de ijs korst. die even eens gevormd door ijs schotsen (floes).  Die gescheiden worden door min of meer brede water geulen (Larousse).

De koude woestijn Antarctica

Want een verwarming of een verkoeling van dit continent zou ernstige gevaren in houden. Vanuit ecologisch oogpunt hebben wij het voor beeld van de koude woestijn. Die bij lage temperatuur hevige stormen veroorzaakt. Het in lands is een Noors woord dat  binnen lands ijs betekent. Het bestaat uit oppervlakte sneeuw die langzaam in ijs verandert.

Om dat het hier altijd zeer koud is. Bestaat bijna alle neer slag uit sneeuw. Deze heeft zich op gehoopt tot de geweldige ijs kap. Die door zijn eigen wissel werking nog sterker af koelt. Want hoe dikker de ijs korst dus hoe intenser de koude wordt. Het in lands is heeft niet altijd bestaan. Dit blijkt uit de hier ontdekte fossielen. Die alleen bij gematigd klimaat geleefd kunnen hebben.

poolstreken

Wil je nog meer van dieren weten?

De wormen zijn de eerste zogenoemde triploblast waarbij het enbryon drie belangrijke cel bladen ontwikkelt.  De eencelligen dieren vormen de grondslag van de leer der afstamming van de organismen en van hun vormen en ontwikkeling. Van sponsen tot kwallen de uit talrijke cellen gevormde dieren. de stammen die hier samenbrengen. De KLASSE MAMMALIA de ZOOGDIEREN zo als de soorten van de  snaveldieren maar ook de buideldieren en de  vleermuizen.  Web JVM van dieren informatie heeft ook een dieren kaarten map en ook voor spreekbeurt of werkstuk tip. Of kijk naar het overzicht van vogels in niveau van de orden.


Een reactie op “Antarctica

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.